Aktiviteter

Vi anordnar föreläsningar, workshops, kurser och träffar för delatagare inom vårt inkubatorsprogram och utifrån dessa entrepreörers behov. Aktiviteterna kan vara både lockande och utvecklande för dig som inte har en plats i programmet och finns möjlighet så tar vi in externa deltagare. Du är alltid välkommen att fråga och anmäla ditt intresse!

 

Vår första aktivitet är en Ekonomikurs för entreprenörer i tre steg där du kan välja hur många och vilka steg du vill delta på. Denna aktivitet är öppen för deltagare utanför inkubatorprogrammet.

 

EKONOMI FÖR ENTREPRENÖRER

 

En kurs i tre delar för dig som bättre behöver förstå dig på företagets ekonomi. Du kan välja att delta på alla eller någon av dessa. 

 

18/3 Ekonomiförståelse - ekonomiska begrepp, balans- och resultaträkning, vad är bokföring, faktorer som påverkar lönsamheten.

 

1/4 Företagande och beskattning - beskattning i olika företagsformer, moms, avsättningar, investeringar och företagsformer.

 

15/4 Redovisning, beräkningar och nyckeltal - årsredovisning, prissättning, budget, kalkylering och nyckeltal.

 

Kurserna hålls kl. 10-12.
Kursledare: Mattias Berglund.

Investering: 495 kr/pers exkl. moms/tillfälle.
Kostnadsfritt för inkubatorns medlemmar.

12 platser - först till kvarn!

 

HANGOUT

Vi tror att den här världen blir en härligare plats om fler människor kan bli verksamma inom sin passion och med de idéer de brinner för. Inkubatorn på Vallje kommer via Go Business Incubator erbjuda konceptet Hangout, som är till dig som har ett nytt företag, vill utvecklas och tillhöra en gemenskap med andra entreprenörer.

 

Hangout är en föreläsningsserie på sex tillfällen. Här blir du en del av en gemenskap. Du får också tre individuella coachsamtal på Vallje. Varje föreläsning hålls 9:00- 11:00 och innehållet på föreläsningsserien är:

 

3 April – Go In
En workshop om att hitta din vision, och utforska vad det är du verkligen vill göra tillsammans med Greta Wimander från Go Business.

 

9 April – Go Smart
En workshop i hur du kan lära känna din kund, marknad och utforska deras behov tillsammans med Greta Wimander från Go Business.

 

29 April – Go Structured
Få en grund för ekonomi och struktur i ditt företag med Tobbe Skarin från Aspia.

 

14 Maj – Go Innovative
Ta din idé till nästa nivå- en workshop med Johan Bergström från LTU Business.

 

28 Maj – Go Brand
Grund för ditt varumärke- ta fram en strategi tillsammans med Niklas Berg från byrån In The Cold.

 

11 Juni –  Go Out
Utforska ditt sätt att presentera din idé och företag på en workshop med Camilla Neideman från Go Business.

 

 

Inkubatorn på Vallje håller i ett värdskap, och bjuder in er entreprenörer till föreläsningsserie som streamas till er och regionens företag.

 

Sista ansökningsdagen är den 1 april. Anmälan sker här: https://simplesignup.se/event/149300-hangout-inkubatorn-paa-vallje

 

Efter att ha deltagit i vår Hang out kan du söka vidare till inkubatorsprogrammet för att få hjälp att komma igång med ditt företagande på allvar.

 

Frågor

Cora Karlsson 
Siteledare
cora@avki.se
070-3590169